Αποστολή και Όραμα

Στη καθημερινή ζωή ο άνθρωπος έχει να αντιμετωπίσει το στρες και πολλά άλλα αρνητικά συναισθήματα όπως ο φόβος, η ανησυχία, η ανυπομονησία, το μίσος, η ζήλια, η απογοήτευση, η απληστία, η απόρριψη. Αυτά τα συναισθήματα υπάρχουν και ταλαιπωρούν τους ανθρώπους για αιώνες. Όλοι οι πόλεμοι και οι διαμάχες μεταξύ των ανθρώπων είναι αποτελέσματα αυτών των αρνητικών συναισθημάτων. Είναι βέβαιο ότι η μείωσή τους θα οδηγούσε σε μια καλύτερη κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα ζούσαν ειρηνικά τόσο μεταξύ τους όσο και με το περιβάλλον τους. Ο διαλογισμός είναι ένα μέσο που κάνει τον άνθρωπο να ηρεμεί εσωτερικά και του αποδυναμώνει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα.

Η αποστολή του Κέντρου μας είναι η παροχή δωρεάν μαθημάτων διαλογισμού στο κοινό ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής, κοινωνικής θέσης, ηλικίας, σεξουαλικών προτιμήσεων, φύλου, πολιτικών πεποιθήσεων έτσι ώστε με την ηρεμία του νου να επέλθει η εσωτερική γαλήνη και να αναπτυχθεί η φιλικότητα προς όλα τα όντα και το περιβάλλον.

Το όραμά μας είναι αυτή η γνώση των διαλογιστικών τεχνικών να γίνει διαθέσιμη και προσβάσιμη μέσω online περιεχομένου, μαθημάτων, βιβλίων καθώς και οπτικοακουστικού υλικού σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την ηρεμία του νου τους. Η ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων βασίζεται στη μείωση της ταλαιπωρίας που δημιουργούν τα αρνητικά συναισθήματα. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αναπτύσσουν τη φιλικότητα προς τον εαυτό τους, προς τους άλλους και προς το περιβάλλον που ζουν.