Η Θεραβάντα

Η Θεραβάντα είναι η σχολή του βουδισμού  που βασίζεται στον Κανόνα Πάλι, για τον οποίο οι ακαδημαϊκοί συμφωνούν ότι περιέχει τις αρχαιότερες καταγραφές των διδασκαλιών του Βούδα. 

Το όνομα σημαίνει «το Δόγμα των Πρεσβυτέρων» – οι πρεσβύτεροι είναι οι ανώτεροι βουδιστές μοναχοί – και κάποιες φορές ονομάζεται και «Νότιος Βουδισμός».

Αυτή η βουδιστική σχολή πιστεύει ότι παρέμεινε πιο κοντά στις αρχικές διδασκαλίες του Βούδα ωστόσο δεν τονίζει υπερβολικά το καθεστώς αυτών των διδασκαλιών με έναν φονταμενταλιστικό τρόπο – οι διδαχές του Βούδα θεωρούνται ως εργαλεία για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν την αλήθεια.

Εδώ και πολλούς αιώνες η Θεραβάντα κυριαρχεί στις χώρες της ηπειρωτικής νοτιοανατολικής Ασίας (Ταϊλάνδη, Μυανμάρ / Βιρμανία, Καμπότζη και Λάος) και της Σρι Λάνκα ενώ οι βουδιστές Θεραβάντα αριθμούν άνω από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως καθιστώντας τη Θεραβάντα μία από της μεγαλύτερες υποδιαιρέσεις του βουδισμού. Τα τελευταία χρόνια η Θεραβάντα έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στη Δύση.

Κοινωνικά Δίκτυα

Επικοινωνία

Αποστόλου Παύλου 5,
Αγ. Παρασκευή 153 42, Αθήνα.
Τηλέφωνο: +30 213 088 9977

Theravada 2020 ©  All Rights Reserved | Non profit organization registered in Greece - Αρ. Γ.Ε.ΜΗ: 147174501000 ΑΦΜ: 997004360