Η Θεραβάντα

Η Θεραβάντα είναι η σχολή του βουδισμού  που βασίζεται στον Κανόνα Πάλι, για τον οποίο οι ακαδημαϊκοί συμφωνούν ότι περιέχει τις αρχαιότερες καταγραφές των διδασκαλιών του Βούδα. 

Το όνομα σημαίνει «το Δόγμα των Πρεσβυτέρων» – οι πρεσβύτεροι είναι οι ανώτεροι βουδιστές μοναχοί – και κάποιες φορές ονομάζεται και «Νότιος Βουδισμός».

Αυτή η βουδιστική σχολή πιστεύει ότι παρέμεινε πιο κοντά στις αρχικές διδασκαλίες του Βούδα ωστόσο δεν τονίζει υπερβολικά το καθεστώς αυτών των διδασκαλιών με έναν φονταμενταλιστικό τρόπο – οι διδαχές του Βούδα θεωρούνται ως εργαλεία για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν την αλήθεια.

Εδώ και πολλούς αιώνες η Θεραβάντα κυριαρχεί στις χώρες της ηπειρωτικής νοτιοανατολικής Ασίας (Ταϊλάνδη, Μυανμάρ / Βιρμανία, Καμπότζη και Λάος) και της Σρι Λάνκα ενώ οι βουδιστές Θεραβάντα αριθμούν άνω από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως καθιστώντας τη Θεραβάντα μία από της μεγαλύτερες υποδιαιρέσεις του βουδισμού. Τα τελευταία χρόνια η Θεραβάντα έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στη Δύση.

Office Hours

Σάββατο: 14:30 - 17:00
Κυριακή: 17:30 - 20:00

Contact Us

Αποστόλου Παύλου 5,
Αγ. Παρασκευή 153 42, Αθήνα.
Τηλέφωνο: +30 694 144 7910

Theravada 2019 ©  All Rights Reserved.